Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 054

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie
Cursuscode: 054

Oordelen ontwapenen

Wat zeg ik eigenlijk wanneer ik een ander veroordeel? Of, wat mist de ander wanneer ik een oordeel krijg. Wellicht wil je je eigen oordelen onderzoeken.

Merk je dat er strijd is in jouw communicatie met anderen?

Ga je zo voor de harmonie, dat je jezelf weleens vergeet?

Zijn er beschuldigingen, heen en weer?

Heb je het idee dat de balans ontbreekt in geven en nemen?

Ben je moe van al het ‘moeten’ ?

En wil je weten hoe dat werkt, geweldloos communiceren?

 Dan is deze training iets voor jou. De basistraining ‘Geweldloze Communicatie’ is gebaseerd op het model van Marshall Rosenberg.

Stap voor stap zetten we het model uiteen. We bespreken de theorie in alle facetten. Met oefeningen gaan we aan de slag om de effecten te ervaren.

Coach
Atie van Gennip. Mijn aanpak is gebaseerd op de theorie van Thomas Gordon, Voice Dialogue, Geweldloze Communicatie, Transactionele Analyse en Systemisch werken.

Ik werk vanuit het humanistische uitgangspunt: Elk gedrag is een uiting van een onderliggende behoefte. Alle mensen hebben gevoelens en behoeften. Dit is de basis voor leven en werken in gelijkwaardigheid en het loslaten van macht.

Maandag 8 november 2021
1 les van 3 uur aanvangstijd 9:30
Prijs: € 41,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A. (Atie) van Gennip-Lechner
9:30 - 12:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Atie) van Gennip-Lechner
A. (Atie) van Gennip-Lechner
Ik werk op basis van de humanistische benadering: Effectieve Communicatie van Thomas Gordon, Voice Dialogue van Hal & Sidra Stone, Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg, Transactionele Analyse van Eric Berne en Systemisch werken van Bert Hellinger. Het benaderen van mensen op basis van gelijkwaardigheid is een vaardigheid die met kennis, bewustwording en oefenen, opgestart en gefaciliteerd kan worden. Ieder van ons komt bij dit proces persoonlijke thema's tegen. Bij het vorm geven van mijn gezin en het opgroeien van de kinderen, ben ik me gaan verdiepen in het opvoeden zonder straffen en belonen. Als moeder ben ik inmiddels ervaringsdeskundige. Nu ik oma ben, wil ik graag mijn kennis en ervaringen delen.