Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 553

Persoonlijk groei door Corona

Persoonlijk groei door Corona
Cursuscode: 553

2020 is nu al een bijzonder jaar en zal zeer waarschijnlijk de boeken in gaan als historisch maar tegelijkertijd ook als levensveranderend.

Deze tijd kunnen we beschouwen als een vloek maar ook een zegen, die heeft gezorgd (en nog steeds zorgt) voor een verplichte pas op de plaats en misschien ook het besef dat je toch anders in het leven wil staan dan voorheen.

De cursus Persoonlijk groei door Corona | een frisse blik op het nieuwe normaal is een reeks van vier lessen waarin je vanuit je levensverhaal put uit de wijsheden van je eigen levensloop. Je blikt terug op wie je was en waar je vandaan komt. Je krijgt inzicht in de levenslessen die jou hebben gevormd tot wie je nu bent. En dat geeft betekenis en beweging om zo vooruit te kijken en nieuwe keuzes te maken in dat wat werkelijk bij je past.

Deze wijsheden en inzichten onder woorden brengen klinkt misschien als zware kost. Maar doe je dit vanuit je creativiteit door middel van tekenen, beeld en verbeelding dan kun je juist op een onbevangen, milde en ontspannen manier uit het hoofd komen en naar hart en handen gaan. Zo word je bewuster van jouw talenten, drijfveren en de waarden die jij belangrijk vindt om vol(ler) in het leven te staan.

Mooi kunnen tekenen of foutloos kunnen schrijven is absoluut geen vereiste. Het gaat erom dat jouw tekening of tekst je iets vertelt. Dat het je inzichten oplevert waar je nog niet bewust van bent of die je nooit hebt uitgesproken.

Voor wie met een frisse blik zoekt naar:

-          een beter balans tussen drukke tijden en ontspanning

-          een beter balans tussen werk en privé

-          meer aandacht aan dat waar je blij van wordt

-          inzicht in wat jij te geven hebt maar ook wat je te leren hebt

is deze cursus een mooie gelegenheid om op een speelse wijze in beweging te komen.

Het bijzondere aan deze cursus is dat je niet alleen met woorden werkt, maar juist ook jouw creatieve kant en gevoelens inzet om naar boven te halen wat jou nu echt beweegt en wat jij nodig hebt om plezier en voldoening uit je leven, gezin of werk te halen.

Cursisten kunnen na afloop van deze cursus een unieke 1-op-1 coachingsessie boeken met Lavinia Oliveira, docent en coach Loopbaanbegeleiding. Het tarief voor deze coachingsessie is € 50.

Dinsdag 16 februari 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 102,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L.M. (Lavinia) Oliveira
10:00 - 12:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
L.M. (Lavinia) Oliveira
L.M. (Lavinia) Oliveira
Je kunt gerust zeggen dat ik alle hoeken van het onderwijs heb gezien. Als fervent stapelstudent zijn de mavo, havo, mbo, hbo, universiteit de revue gepasseerd met uitstapjes naar de klassieke massage en een yoga opleiding. Op vele momenten leken mijn school en loopbaankeuzes een willekeur aan impulsieve beslissingen waardoor ik mij er bijna voor schaamde mijn vrienden en familie mee te delen dat ik alweer ging studeren. Wat deed ik mijzelf aan? Om dat te onderzoeken besloot ik (alvorens weer een nieuwe studie te starten) een loopbaancursus te volgen: Creatief biografische loopbaanplanning. Het creatieve sprak mij aan omdat ik toch alles net iets anders deed dan de rest van mijn wereld. En na de 30 levensjaren gepasseerd te zijn vond ik het ook weleens tijd om terug te blikken op mijn leven tot dan toe. Op het moment dat ik zelf biografisch coaching had ervaren realiseerde ik mij dat deze vorm van coachen echt een lifechanger is! Hoe groot of klein je loopbaanbeslissingen zullen zijn, de acties die je onderneemt door deze methodiek brengen je steeds een stapje dichterbij jouw authentieke zelf. Voor mij was het volkomen helder dat het onderwijs mijn thuis is. Ook het besef dat niet alleen ik maar iedereen een rode draad in zijn of haar verhaal heeft die kan leiden naar betekenisvol werk, heeft mij doen besluiten om naast mbo-docent ook loopbaancoach te zijn.