Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 790

Starterscursus werken met Arduino

Starterscursus werken met Arduino
Cursuscode: 790

In deze starterscursus bestaande uit (minimaal) 4 lessen leren cursisten de eerste, soms lastige stappen zetten met Arduino. Aan de orde komen: de belangrijkste aspecten van de software, aansluiting van Arduino (type: UNO), toepassing van sensoren, en kleine motoren.

Cursisten worden ondersteund in de realisatie van hun eigen projecten.

Arduino is een opensource-computerplatform bedoeld om microcontrollers eenvoudig te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten.

Je kunt het ook omschrijven als een programmeerbaar 'electronisch bordje', waarmee allerlei apparaten kunnen worden voorzien van besturing, o.a. op basis van met sensoren gemeten waarden.

Sommigen maken er een automatische kattenvoermachine mee, anderen een apparaat om zonnecellen steeds naar de zon te richten voor maximaal rendement.

Bekijk hier een aantal voorbeeldprojecten: https://www.instructables.com/howto/arduino/

Materiaal:

Aan te schaffen bij Het LAB: Basispakket: Arduino UNO (clone), sensoren, LED's, servomotor, jumperwires, breadboard, USB-kabel: € 28

Een eigen laptop wordt aangeraden. Software is gratis.

Cursisten kunnen gebruik maken van de materialen van het LAB. Als ze thuis verder willen, dan kunnen ze bij Het LAB materialen (kostprijs +) aanschaffen.

Dinsdag 26 oktober 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 272,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. T. (Tom) van Doveren
19:00 - 21:00
Locatie: HET LAB Rotterdam (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Tom) van Doveren
T. (Tom) van Doveren
Tom van Doveren is een enthousiast maker. Sinds 2013 droomt en denkt hij niet alleen over nieuwe maakprojecten, maar tracht deze ook te realiseren in een goed voorziene makerspace. Daarvoor heeft hij een loopbaan in het markt- en beleidsonderzoek verlaten en de sociale onderneming HET LAB Rotterdam gesticht. In een inspirerende omgeving beleeft Tom, met de hulp van betrokken andere makers, veel plezier aan het faciliteren van kinderen, jongeren en volwassenen, die belangstelling hebben voor techniek. Zijn eigen producten bevinden zich vaak op het raakvlak van techniek en kunst. Hij maakt daarbij graag gebruik van de digitale apparatuur en al het andere dat hem op zijn werkplek ter beschikking staat: 3D-printers, lasersnijder, Arduino’s, draai- en freesbank (analoog) en meer. Dat er veel (zelf)onderzoek en zelf)studie bij komt kijken, is voor hem vooral een prettige bijkomstigheid. Dat geldt ook de samenwerking en het onmisbare delen van kennis.