Fotowandeling Kinderdijk Molenlandschap – Spiegelreflex- systeemcamera

Al wandelend leren fotograferen, dat is wat we doen tijdens de fotowandeling. Centraal staat het leren “kijken en zien” van mooie of interessante plaatjes en het molenlandschap van Kinderdijk leent zich uitstekend hiervoor. Aspecten als licht en compositie komen uitgebreid aan bod. Leren composities maken zoals je die op ansichtkaarten ziet, maar ook unieke en creatieve composities leren zien!

Deze fotografie-activiteit duurt in totaal 3½ uur: wandelen, veel fotostops, uitleg en aan het eind nabespreken van de gemaakte foto’s onder het genot van koffie/thee.

Benodigdheden:

- Digitale spiegelreflex camera of systeemcamera body

- Zoomlens of combinatie van lenzen met groot bereik (brandpuntafstand) van groothoek (bijv. 16mm, 28mm) tot telelens-beeldhoek (>105mm aanbevolen)

- Statief. Het is belangrijk dat je statief voldoende stabiel is en tegen een beetje wind kan. Lengte statief is ook belangrijk, dus niet te kort (en zeker geen mini-statief). Je moet er in staande positie comfortabel mee kunnen fotograferen.

- Extra batterij(en)

Tijdstip: 18:00 - 21:30 uur

Verzamelpunt: bezoekerscentrum Kinderdijk, Nederwaard 1B, 2961 AT Kinderdijk

Niveau: beginnende en gevorderde fotograferen, het is belangrijk dat je weet hoe de basisinstellingen van je camera werken (m.n. diafragma, sluitertijd en ISO)

Max. aantal deelnemers: 10

Inclusief: koffie/thee

Docent: Chi Hong       Website: www.chihong.nl

Zondag 17 april 2022
1 les van 3,5 uur aanvangstijd 18:00
Prijs: € 41,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Chi Hong
Locatie: Bezoekerscentrum Kinderdijk (klik hier voor de adresgegevens)
Chi Hong
Beroepsfotogaaf en reist graag de wereld af om de realiteit en dynamiek in beelden vast te leggen en een verhaal te vertellen - maar ook de schoonheid om ons heen, of het nou de natuur is, architectuur, dieren, mensen en menselijke relaties, ver af of dicht bij huis... Fotografie leert ons op een andere manier naar de wereld te kijken en beter te waarderen. Reizen en fotograferen zijn een passie voor mij, maar ook het overdragen van kennis en het eindeloos praten over alles wat met fotografie, kunst en cultuur te maken heeft.