Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 449

Workshop Smartphone Fotografie

Workshop Smartphone Fotografie
Cursuscode: 449

Tijdens de workshop leren we naast mooiere foto’s maken ook kritisch kijken naar foto’s. Er zal aandacht besteed worden aan de volgende onderdelen:

1) Basistheorie fotografie
2) Camerafuncties smartphone
3) Praktijkoefeningen
4) Digitale fotobewerking (app)
5) Foto bespreking/beoordeling

Allereerst wordt ingegaan op de basistheorie van fotografie. Op deze manier krijgt iedereen voldoende "bagage" om verder te gaan en weten we waar we over praten tijdens de workshop.

Ook zal er aandacht worden besteed aan de belangrijkste camerafuncties van de smartphone.
Moderne smartphones worden steeds ingewikkelder en krijgen steeds meer functies na een upgrade. Dat betekent dat we makkelijker bepaalde functies over het hoofd zien. Sommige functies zijn meer “verborgen” in het systeem maar kunnen ontzettend handig zijn.

De theoretische kennis gaan we toepassen in de praktijk met de nodige oefeningen. Veel aandacht zal besteed worden aan compositie en “leren kijken”: overal om ons heen zijn mooie plaatjes, wij moeten het alleen nog “zien”. De oefeningen zullen zowel binnen (leslokaal) als buiten (directe omgeving van leslocatie) plaatsvinden. Bij slecht weer zullen we alle oefeningen binnen doen.

Onlosmakelijk verbonden met digitale fotografie is digitale beeldbewerking. Dit doen we aan de hand van een (gratis) mobiele app (Snapseed). Je zult versteld staan hoe kleine, eenvoudige aanpassingen tot mooie resultaten kunnen leiden!

Tot slot het onderdeel “foto’s beoordelen”. Dit is geen makkelijk onderdeel (zeker niet als beginnend fotograaf) maar vormt een zeer belangrijk onderdeel in de fotografie en het constant streven naar verbetering van je fotografie. Wat zijn de sterke en zwakke punten van een foto en wat kun je er aan doen om je foto te verbeteren?

Voor wie geschikt?
Deze workshop is geschikt voor beginners en mensen met enige fotografie ervaring.

Wat heb je nodig voor de workshop?
Een moderne smartphone (bij voorkeur niet ouder dan 8 jaar).
Alle systemen (iPhone/Android/Windows etc.) kunnen gebruikt worden tijdens de workshop. 

Zaterdag 4 december 2021
1 les van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 60,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Chi Hong
10:00 - 16:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
Chi Hong
Chi Hong
Beroepsfotogaaf en reist graag de wereld af om de realiteit en dynamiek in beelden vast te leggen en een verhaal te vertellen - maar ook de schoonheid om ons heen, of het nou de natuur is, architectuur, dieren, mensen en menselijke relaties, ver af of dicht bij huis... Fotografie leert ons op een andere manier naar de wereld te kijken en beter te waarderen. Reizen en fotograferen zijn een passie voor mij, maar ook het overdragen van kennis en het eindeloos praten over alles wat met fotografie, kunst en cultuur te maken heeft.