Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 784

De kunst van het tuinieren, zomercursus

De kunst van het tuinieren, zomercursus
Cursuscode: 784

Hieronder het cursusprogramma ;

 

1/ Soorten tuinen; We bekijken  in deze les voorbeelden  van de vele soorten tuinen die er zijn. Denk aan natuurlijke tuinen, cottage gardens, designtuinen, de eetbare tuin etc.

 

2/Elke plant zijn eigen plek; De juiste plek voor een plant maakt dat een plant goed groeit en bloeit. Zon,schaduw,vochtig of droog-Ze hebben alemaal zo hun eigen wens.In deze les gaan we hier dieper op in.

 

3/Kleur,vorm,ritme,hoogte,hoeveelheid planten en  het maken van combinatie’s.

    In deze les wordt er besproken en gekeken hoe je planten mooi kunt combineren en

   hoe je bijvoorbeeld  kunt zorgen dat groepen planten gelijktijdig bloeien.

 

4/ Vermeerderen en zelf kweken.

   In deze les behandelen we de diverse methodes om (eigen) planten te vermeerderen;

 Dit kan oa door ;zaaien,stekken, scheuren,wortelstek en bladstek.

 

5/ Het gehele jaar door een bloeiende en boeiende seizoenstuin.

  Haal het optimale uit je tuin en beleef bewust de 4 seizoenen.Ook de winter kan heel interessant zijn in de tuin.

 

6/ Welke tuin past bij jou. In deze les gaan we zelf een tuincollage maken .Dit sfeerbeeld geeft een inspirerend inzicht  en kan goed helpen bij het ontwikkelen van je tuinplannen.

 

7/ Een eenvoudig beplantingsplan of ‘vlekkenplan’ maken;

Er bestaan vele mannieren om een beplantingsplan weer te geven in een ontwerptekening. Vaak zijn ze behoorlijk technisch uitgewerkt. Het kan ook eenvoudiger.In deze les ga je leren hoe je door middel van een ‘vlekkenplan ‘ een 4 seizoens-plantenborder kunt weergeven en invullen .

 

8/ De eetbare tuin. Eten uit eigen tuin is heel leuk en vooral gezond .Hoe doe je dat en hoe pas je dat toe in eigen tuin of balkon .Maak kennis met de vele manieren hoe je dit in praktijk kunt brengen en leer welke het beste bij jou past.

 

9 Meer dieren in de tuin ; Deze les verteld je wat je kunt doen om meer vogels, vlinders, bijen en amfibieën in de tuin te krijgen. Soms met wat kleine aanpassingen maak je je tuin veel aantrekkelijker voor deze geweldige dieren.

 

10/ Plaagdieren-hoe kom je er van af op natuurvriendelijke wijze. Naast leuke dieren zijn er ook dieren die een plaag kunnen zijn .Hoe verjagen / bestrijden we deze met respect voor het ecosysteem.

 

11/ en 12/ Leer je eigen tuin tekenen in een tuinontwerp. Dmv een eenvoudige plattegrond op schaal kun je je eigen tuin in beeld brengen . Hierbij gaan we ook weer gebruik maken van het ‘vlekkenplan’ voor de borders-maar nu met je eigen beplanting !

 

Deze cursus wordt gegeven door Marianne Bakelaar.

Marianne is beeldendkunstenaar (schilderen en fotografie)en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantingsadviseur voor natuurlijke en schilderachtige plantenborders.

Maandag 13 mei 2019
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 187,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marianne) Bakelaar
14:30 - 16:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M. (Marianne) Bakelaar
M. (Marianne) Bakelaar
De lessen worden gegeven door Marianne Bakelaar; Marianne is beeldendkunstenaar (schilderen en fotografie)en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantings adviseur voor natuurlijke-schilderachtige plantenborders.