Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 771

De Turkse keuken

De Turkse keuken
Cursuscode: 771

De Turkse keuken is een wereldkeuken met een eeuwenoude traditie. Het middelpunt van de maaltijd is groente zoals tomaat, aubergine, Turkse spinazie, druivenblad en paprika. Er worden veel verse kruiden gebruikt zoals munt, peterselie en dille. Peulvruchten als linzen (linzensoep), tuinbonen, kikkererwten (hummus) en granen als bulgur en gerst zijn een belangrijke eiwitbron en worden op een creatieve manier ingezet, naast vis en vlees in veel variaties. Ook zuivel als yoghurt (yoghurtsoep) en verse kaas (deegrolletjes gevuld met kaas) komt in de Turkse keuken veelvuldig voor. En dan nog zoetigheden als Turks fruit, halva en siroopcake. De Turkse smaakmakers zijn tomaten- en pittige paprikapuree.

In de derde les passen we het geleerde toe en maken we een Mezzetafel, kleine warme en koude gerechtjes om met familie en vrienden samen gezellig te tafelen en te genieten.

Donderdag 14 maart 2019
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Katrien) de Zeeuw
18:30 - 21:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
C. (Katrien) de Zeeuw
C. (Katrien) de Zeeuw
Katrien de Zeeuw is na een reis door Turkije geinspireerd geraakt in de Turkse keuken. Door een training bij Stichting Rosarium (Rotterdamse Turkse vereniging) in de authentieke Turkse keuken en na het behalen van haar diploma Zelfstandig werkend kok en haar achtergrond als docent creatieve vakken en ICT heeft ze deze kookcursus vormgegeven