Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 411

Essay en recensie schrijven

Essay en recensie schrijven
Cursuscode: 411

Bent u gefascineerd door een bepaalde film, serie, een specifiek boek, kunstwerk, filosoof of recente wetenschappelijke ontwikkelingen? En wilt u uw gedachten hierover op papier zetten? Oefen u dan in het schrijven van een essay of recensie.

In een essay bespreekt de schrijver wetenschappelijke, culturele en filosofische onderwerpen. Al schrijvende verkent hij of zij onbekend terrein: de schrijver stelt vragen en zet zijn kijk op het onderwerp uiteen. Grote auteurs als Michel de Montaigne, Multatuli, Menno ter Braak, Karel van ’t Reve en Joost Zwagerman zijn beroemd om hun analytische en speelse essays en recensies.

De recensie is een kritische bespreking van een cultuuruiting, zoals een roman, film, televisieserie, toneelvoorstelling, muziekuitvoering of game. De recensent analyseert de inhoud, bespreekt het in een ruimere context (in het oeuvre van de schrijver, de ontwikkelingen in de literatuur of in verhouding tot de tijdsgeest) en evalueert uiteindelijk de kwaliteit.

Tijdens deze schrijfcursus oefent u beide genres en bepaalt u waar uw voorkeur ligt. U verzamelt materiaal, neemt uw associaties op in een tekst en leert goed en boeiend te schrijven.

 

Woensdag 7 oktober 2020
6 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 101,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D. (Denise) van Dalen
14:30 - 16:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
D. (Denise) van Dalen
D. (Denise) van Dalen
Denise van Dalen MA (1991) is Neerlandicus, essayist en recensent. Ze studeerde Kunst, Publiek en Samenleving en Nederlandse Taal en Letterkunde aan Tilburg University. Ze schrijft voor Elsevier Weekblad en wetenschapstijdschrift Idee.