Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 374

Heftige herfstverhalen

Heftige herfstverhalen
Cursuscode: 374

In deze cursus houden we ons bezig met spannende verhalen. Wat maakt een verhaal spannend? Wanneer zitten we bij het kijken van een film op het puntje van onze stoel? Wanneer leg je een boek weg omdat het te eng is? We schrijven teksten waarvan je gaat bibberen en bloedstollende scènes. Maar we proberen ook onderhuidse spanning te onderzoeken. Heeft niet elk verhaal een vorm van spanning nodig? Eén keer schrijven we teksten n.a.v. een mysteriegast, we bedenken een personage op basis van een onbekend persoon die langskomt. 

Samen onderzoeken wat spanning in verhalen en films is. Scènes/teksten schrijven voor verhaal en film. Hoe je een spanning in een verhaal opbouwt. Hoe je een goed personage ontwikkelt. Algemene schrijftechnieken, zoals ‘show, don’t tell’.

Dinsdag 5 oktober 2021
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 127,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L. (Liesbeth) Mende
19:30 - 21:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
L. (Liesbeth) Mende
L. (Liesbeth) Mende
Liesbeth Mende schrijft proza, columns en toneelsteksten. Ze publiceerde o.a. de romans Afhaalmeisje (Arbeiderspers) en Blauw (Gottmer) en theaterleesboeken voor kinderen. Naast het schrijven geeft Liesbeth les in creatief schrijven aan kinderen en volwassenen. ‘Ik hou ervan om door te geven hoe leuk het is om je eigen wereld te scheppen met woorden. Een wereld waarin jouw werkelijkheid en fantasie samen komen. Daarnaast is het ongelofelijk leuk om verhalen met elkaar te delen.’