Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 771

Botanisch tekenen en schilderen

Botanisch tekenen en schilderen
Cursuscode: 771

Door de eeuwen heen worden er al botanische tekeningen gemaakt van bloemen en planten. Vaak zijn deze zeer nauwkeurig en laten zij de kenmerken van een plant of bloem zien tot in de fijnste details. In deze cursus leert u de verfijnde schoonheid van de bloemen en planten weer te geven door ze goed te observeren en daarna te tekenen en/of schilderen. 

Technieken en niveau; 

Verschillende technieken komen daarbij aan bod, onder andere tekenpotlood, kleurpotlood en aquarelverf. Er wordt gewerkt aan de hand van foto’s en levende bloemen en planten. 

Het is voor deze cursus prettig als u al bekend bent met de basisbegrippen van het tekenen. Verder is deze cursus zowel geschikt voor de fijnschilder en tekenaar als voor de liefhebber met een wat lossere speelse toets! 

Materiaal; 

Het kan zijn dat er materiaal moet worden aangeschaft. Dit wordt in de eerste lessen besproken. Neem in ieder geval tekenpotlood en een potloodgum mee. 

Deze lessen worden gegeven door Marianne Bakelaar, Marianne is Beeldend Kunstenaar (Schilderen, tekenen en fotografie ) en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantingsadviseur voor natuurlijke -schilderachtige plantenborders.

Dinsdag 18 januari 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 197,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marianne) Bakelaar
14:00 - 16:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
M. (Marianne) Bakelaar
M. (Marianne) Bakelaar
Marianne Bakelaar is beeldend kunstenaar (schilderen en fotografie)en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantings adviseur voor natuurlijke-schilderachtige plantenborders.