Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 770

Schilderen met aquarelverf beginners en gevorderden

Schilderen met aquarelverf beginners en gevorderden
Cursuscode: 770

De aquarel techniek is een fascinerende schildertechniek. 

Vanuit het wit van het aquarelpapier, waarop we werken, worden ‘waterige’ transparante kleurlagen in luchtige laagjes aangebracht. Deze verf heeft een heel eigen karakter en kan zowel losjes, expressief als zeer verfijnd gebruikt worden!

In deze cursus gaan we een aantal aspecten behandelen; 

-Het opspannen van een vel aquarelpapier en waarom we dit doen.

-Een aantal  handige tekentechnieken; zoals het ‘meten ‘ van een voorwerp, welke potloden gebruiken we? Hoe ver moet zo’n tekening  getekend worden ?

-De twee  meest voorkomende aquareltechnieken die de absolute basis vormen; de nat op droog techniek en de nat in nat techniek –wanneer en waarom gebruiken we welke techniek ?

-Kleurenleer en het mengen van de kleuren. Er is een groot verschil tussen mengen direct op het palet en kleurmengingen die ontstaan in het werkstuk.

-Begrippen als basisvormen ,compositie en perspectief.

Bij voorkeur wordt er in het begin naar de werkelijkheid geschilderd, dwz naar stilleven.

Later in de cursus werken we ook met foto’s. We sluiten de cursus af met een gezamelijke eindopdracht.

Verder worden er aan de hand van boeken en tijdschriften veel voorbeelden getoond en besproken. Ook wordt er veel aandacht besteed aan materiaalkennis zoals verf, penselen en papier.

Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Heb je al meer ervaring ,dan worden de opdrachten op maat  gegeven passend bij jou persoonlijke niveau! En wil je met een eigen gekozen onderwerp aan de slag, dan kan dat natuurlijk ook !

Je kunt kiezen uit verschillende technieken ; aquarelleren  en/of tekenen . De beginnende cursist leert door een aantal oefeningen de techniek van het materiaal of de materialen. Deze serie lessen wordt afgesloten met een leuke eindopdracht waarin deze technieken gebruikt gaan worden. De meer ervaren cursist gaat in samenspraak met de docent werken aan eigen onderwerpen .

Materiaal: dit gaat in overleg met de docent. Het wordt in de eerste lessen besproken en bekeken.

Deze cursus wordt gegeven door Marianne Bakelaar, Marianne is beeldend kunstenaar(tekenen, schilderen en fotografie) en geeft les in aquarelleren, tekenen, botanisch tekenen en schilderen en schilderen met acrylverf.

 

 

 

Aquarelleren is een gevoelige schilderwijze, die trefzekerheid vereist.  Meer nog dan bij andere schildertechnieken is de kwaliteit van het gebruikte materiaal sterk bepalend voor het resultaat. Met een goed penseel, goed aquarelpapier en een basispalet aan kleuren kan men al snel aantrekkelijke resultaten behalen.

In de cursus aquarelleren werken de deelnemers in iedere les aan een opdracht, gekoppeld aan een stilleven, aan fotomateriaal of een thema. De cursus behandelt de basistechnieken zoals papier opspannen, mengen, verdunnen en penseelgebruik. Tevens maakt u kennis met beeldaspecten als vorm, kleur, licht, contrast, diepte en compositie.

De cursus is geschikt voor beginners en (enigszins) gevorderden. Met de juiste materialen en een basispalet aan kleuren kan men al snel aantrekkelijke resultaten behalen.

Maandag 17 januari 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 197,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marianne) Bakelaar
14:00 - 16:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
M. (Marianne) Bakelaar
M. (Marianne) Bakelaar
Marianne Bakelaar is beeldend kunstenaar (schilderen en fotografie)en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantings adviseur voor natuurlijke-schilderachtige plantenborders.