Bestellijst

Geen bestellingen

De eerste 10 minuten van... Vrouwen in de kunst

woensdag, 31 oktober, 2018
Camille_Claudel

Kunstgeschiedenisdocente Carla Hendriks begint haar lessen altijd met tips over lopende tentoonstellingen. Kijk mee met de eerste 10 minuten van een les uit de cursus Vrouwen in de kunst. De eerste video een serie waarin u de eerste 10 minuten van verschillende cursussen kunt bekijken. Ideaal als u eerst de sfeer wilt proeven voor u zich inschrijft.

Er zijn altijd vrouwelijke kunstenaars geweest, maar vaak verdwenen zij in de schaduw van hun mannelijke vakgenoten. In de cursus Vrouwen in de kunst van Carla Hendriks komt hun werk vanaf de renaissance tot nu aan bod. Zij bespreekt in de lessen onder andere het werk van Artemisia Gentileschi, Rosalba Carriera en Mary Cassatt (schilders), Camille Claudel en Barbara Hepworth (beeldhouwsters), Anni Albers en Clémance Joly (textielkunstenaars). Zoals in elke cursus begint Carla haar lessen met tips over lopende tentoonstellingen. 

Bekijk de eerste 10 minuten van les 4 uit de cursus Vrouwen in de kunst van Carla Hendriks op Youtube.

Op 16 november geeft Carla een Volkscollege over eten in de kunst. Er zijn nog enkele plekken voor deze inspirerende middag. Wilt u erbij zijn? Aanmelden is noodzakelijk.