onze organisatie

Over de Rotterdamse Volksuniversiteit

Iedereen, ongeacht sociale, culturele of economische achtergrond heeft talenten die te ontwikkelen zijn. Door deze talentontwikkeling bouwt de Volksuniversiteit al sinds 1917 aan een rijkere stad. De meertalige marktkoopman, de kunstzinnige basisschooldocent, de gepensioneerde dichter, de nieuwe Rotterdammer die Nederlands leert en de oude Rotterdammer die verhalen deelt over onze stad. Allemaal voegen zij een onschatbare waarde toe. De Volksuniversiteit is met haar bomvolle cursusaanbod slechts een weerspiegeling van de talenten van onze stadsgenoten. Talenten die die we helpen ontwikkelen en die daarmee bouwstenen vormen van die rijke en diverse stad.

Wij zijn een instituut voor volwassenen educatie en bieden cursussen van Spaans tot Sranan, Hongaars tot Hindi, Koerdisch tot Kroatisch: ruim 30 talen zijn onderdeel van ons cursusaanbod. Daarnaast bieden we ruim 100 diverse cursussen, lezingen en workshops aan op het gebied van Kunst & Cultuur, Creativiteit en Mens & Maatschappij.

Onze organisatie

De Rotterdamse Volksuniversiteit is een stichting en heeft geen winstoogmerk. We hebben  een klein team vaste medewerkers, een groep van trouwe vrijwilligers en een grote groep freelance docenten. Samen zorgen we voor een bomvol cursusaanbod dat een toegankelijke weerspiegeling is van de Rotterdamse diversiteit.

Het bestuur

Het bestuur van de Rotterdamse Volksuniversiteit bestaat uit zes personen.

  • Dhr. R. Fens, voorzitter
  • Dhr. H. Bogerd, penningmeester
  • Dhr. E. Boertien, secretaris
  • Mw. C. Dieleman
  • Dhr. W. van Heemst
  • Dhr. E.J. Zevenbergen