E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Nieuwe website

23 november 2022

Onze nieuwe website is live! Vanaf vandaag is het makkelijker om uw cursus te vinden, u in te schrijven en te betalen, ook vanaf uw tablet of telefoon. Op de nieuwe website is het ook mogelijk om een account aan te maken. Daardoor hoeft u geen gegevens meer in te vullen als u in de toekomst opnieuw voor een cursus, lezing of workshop inschrijft, een stuk eenvoudiger dus.

Nieuwe vacatures

10 november 2022

Wij hebben twee superleuke nieuwe vacatures online staan:

Medewerker Algemene Dienst

Open Dag januari 2023

25 oktober 2022

De datum voor de volgende Open Dag is bekend! Op zaterdag 28 januari bent u van 13.00 - 16.00 uur van harte welkom op onze Open Dag.

Het programma maken wij op korte termijn bekend.

Herfstvakantie

12 oktober 2022

Tijdens de Herfstvakantie van maandag 24 t/m zondag 30 oktober zijn er geen cursussen en is ons kantoor gesloten.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9.00 - 17.00 uur. Uiteraard kunt u ons ook via e-mail bereiken. Fijne vakantie!

Kort na de inval van Rusland in Oekraine gaf historicus en (kunst-)geschiedenis docent Harrie Verheijen (geheel belangenloos) een viertal lezingen over de geschiedenis van Oekraine. Deze lezingen zijn enthousiast bezocht en we hebben een mooi bedrag kunnen overmaken naar giro 555. Omdat de oorlog helaas nog steeds voortduurt, zal Harrie op 14 en 21 december nieuwe lezingen geven over de geschiedenis van Oekraïne en de recente trieste gebeurtenissen.

U kunt zich nu inschrijven:

Afgelopen zaterdag was de diploma uitreiking voor de geslaagden van de basiscursus Bijenhouden. Deze cursus wordt al enkele jaren in samenwerking met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging gegeven bij de Volksuniversiteit.

Voor bijen is Rotterdam een heerlijke stad en dus ook voor imkers. De bij mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Vandaar de cursus Stadsimkereren, een samenwerking van de Rotterdamse Volksuniversiteit en de NBV.

Het nieuwe cursusseizoen gaat van start. Deze week vooral met heel veel Taalcursussen. Wij kijken er naar uit om vertrouwde en bekende, maar ook onze nieuwe cursisten te mogen begroeten. Heb je vragen over bijvoorbeeld het lesmateriaal, het rooster of je uitnodiging voor de online les? Vraag je docent of mail naar: info@vu-rotterdam.nl

Heb jij je nog niet ingeschreven of heb je nog vragen over een bepaalde cursus? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of schrijf je snel en eenvoudig in via de website.

Op onze website vindt u een bomvol aanbod voor het nieuwe cursusseizoen. Wilt u zich liever eerst nog orienteren tijdens onze Open Dag? Dat kan natuurlijk ook. Op zaterdag 10 september bent u tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom op onze locatie aan de Heemraadssingel. Tijdens de Open Dag kunt u naast het bezoeken van de informatiemarkt en het volgen van een proefles, het lesmateriaal bekijken, advies vragen én kennismaken met de docenten. Binnenkort meer informatie over de Open Dag.

Isabel komt uit Finland. Zij was tegelijkertijd docent Zweeds én cursist Nederlands bij de Volksuniversiteit.

Wat is jouw verhaal? Waarom volg jij een cursus bij de Volksuniversiteit? In het nieuwe seizoen hopen wij de verhalen van onze cursisten te kunnen vertellen. Wij hebben al een aantal geweldige verhalen klaar, maar blijven op zoek naar nieuwe verhalen!

Docent Marike Vierstra presenteert haar roman 'Wat beweegt de brommerpiloot'. Marike wordt geïnterviewd door fotograaf Edwin Roelofs over haar roman. Zij overhandigt het eerste exemplaar aan Jerry Sjardin, redacteur van het clubblad van de Puch en Tomos Club Nederland.

De roman van onze docent Marike Vierstra is via deze link te bestellen bij Donner.