Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

LezingCharlesAznavour

Een hommage aan Charles Aznavour

03 oktober 2018

De Rotterdamse Volksuniversiteit herdenkt de maandag overleden chansonnier Charles Aznavour, de Armeense migrantenzoon die een wereldberoemde zanger werd, met een lezing op donderdag 1 november van 13.15 tot 15.15 uur.

Lees meer

Vacature Directeur Rotterdamse Volksuniversiteit

18 september 2018

De Rotterdamse Volksuniversiteit is een begrip in de stad Rotterdam. Al 100 jaar maakt dit instituut een leven lang leren mogelijk voor Rotterdammers van alle opleidingsniveaus en achtergronden. Nu de huidige directeur met pensioen gaat, zoeken wij een opvolger.

Lees meer

Nieuw seizoen Volksuniversiteit op Radio Rijnmond

10 september 2018

Schrijfdocent Heleen Schoone en directeur Theo Ruijter vertelden op 5 september op Radio Rijnmond over het nieuwe seizoen, de open dag en onze schrijfcursussen. In de uitzending nodigt Theo Ruijter iedereen uit om zijn nieuwsgierigheid te laten prikkelen. "Misschien heb je er nooit aan gedacht, maar kom je erachter dat een cursus Paleografie perfect bij je past."

Lees meer
vegetarischearabischekeuken

Ontdek de smaken van de vegetarische Arabische keuken

09 september 2018

Leer alles over de vegetarische Arabische keuken in de kookcursus die op 6 oktober van start gaat. Omdat de eerste cursus binnen een recordtijd vol zat, is de inschrijving voor de tweede cursus geopend. Docente Inas Maes: "Met plezier zie ik hoe de Arabische smaakcombinaties de harten van liefhebbers bereiken. Er is niets beter dan nieuwe lekkere smaken ontdekken terwijl je gezellige gesprekken voert!"

Lees meer

Open dag

08 september 2018

Bezoek op zaterdag 8 september onze open dag. Van 13.00 tot 16.00 uur kunt u terecht voor proeflessen en informatie over de ruim 400 cursussen die in het nieuwe seizoen van start gaan.

Lees meer

Volksuniversiteit in expositie Verhalenhuis Belvédère

19 augustus 2018

Met haar 130 docenten, 25 vrijwilligers, enkele medewerkers en vele cursisten vormt de Rotterdamse Volksuniversiteit een kleine gemeenschap in Rotterdam-West. Tijdens de Open Dag legden Joop Reijngoud en Linda Malherbe van Verhalenhuis Belvédère deze groep vast voor de foto-expositie ‘De Westerlingen’.

Lees meer

Workshops op de Dag van de Romantische Muziek 19 augustus

07 augustus 2018

Op de Dag van de Romantische Muziek op 19 augustus kunt u verschillende muziekworkshops volgen van docenten van de Volksuniversiteit. Kom langs voor een lesje Flamenco, Franse Chansons of leer alles over de geschiedenis van de Romantische muziek.

Lees meer

Cursusgids seizoen 101

19 juni 2018

Na een jaar feest rondom het 100-jarig jubileum start in september seizoen 101 van de Rotterdamse Volksuniversiteit. Bij de start van een nieuwe eeuw is ons uitgangspunt nog steeds actueel: goede en betaalbare cursussen voor iedereen. In het nieuwe seizoen zijn er ruim 400 cursussen, gegeven door 130 docenten die graag hun kennis overbrengen. Bekijk nu het nieuwe cursusaanbod van seizoen 101.

Lees meer

Heel Rotterdam Leert

06 juni 2018

Kom op zaterdag 16 juni tussen 15.00 en 17.00 uur naar Heel Rotterdam Leert: een programma met ultrakorte, intensieve lessen van 5 minuten in de foyer van de Theater Rotterdam Schouwburg, voorheen de Rotterdamse Schouwburg. Hiermee sluiten we het honderdjarig jubileum af en maakt u kennis met het cursusaanbod van seizoen 101.

Lees meer

Kom stage lopen bij de rotterdamse volksuniversiteit!

30 mei 2018

Wij zoeken een stagiair die onderzoek doet naar mogelijkheden van verschillende educatieve projecten in het kader van doelgroepenuitbreiding en financiële toegankelijkheid voor- en van de Rotterdamse Volksuniversiteit.

Achtergrond en stageopdracht

De Rotterdamse Volksuniversiteit wil naast haar algemene en brede cursusaanbod onderzoeken:

Lees meer

Pagina's