Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

Oekraine

Nieuwe lezingen over en voor Oekraine

28 september 2022

Kort na de inval van Rusland in Oekraine gaf historicus en (kunst-)geschiedenis docent Harrie Verheijen (geheel belangenloos) een viertal lezingen over de geschiedenis van Oekraine. Deze lezingen zijn enthousiast bezocht en we hebben een mooi bedrag kunnen overmaken naar giro 555. Omdat de oorlog helaas nog steeds voortduurt, zal Harrie op 14 en 21 december nieuwe lezingen geven over de geschiedenis van Oekraïne en de recente trieste gebeurtenissen.

U kunt zich nu inschrijven:

Lees meer
Bijenhouden

Geslaagd voor de basiscursus bijenhouden

27 september 2022

Afgelopen zaterdag was de diploma uitreiking voor de geslaagden van de basiscursus Bijenhouden. Deze cursus wordt al enkele jaren in samenwerking met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging gegeven bij de Volksuniversiteit. 

Voor bijen is Rotterdam een heerlijke stad en dus ook voor imkers. De bij mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Vandaar de cursus Stadsimkereren, een samenwerking van de Rotterdamse Volksuniversiteit en de NBV.

Lees meer
Opening seizoen

Het nieuwe cursusseizoen gaat van start!

26 september 2022

Het nieuwe cursusseizoen gaat van start. Deze week vooral met heel veel Taalcursussen. Wij kijken er naar uit om vertrouwde en bekende, maar ook onze nieuwe cursisten te mogen begroeten. Heb je vragen over bijvoorbeeld het lesmateriaal, het rooster of je uitnodiging voor de online les? Vraag je docent of mail naar: info@vu-rotterdam.nl

Heb jij je nog niet ingeschreven of heb je nog vragen over een bepaalde cursus? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of schrijf je snel en eenvoudig in via de website.

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

25 augustus 2022

In verband met werkzaamheden aan onze server zijn wij vandaag minder goed bereikbaar. Wij verzoeken u uw vraag aan ons te mailen info@vu-rotterdam.nl wij doen ons best u zo spoedig mogelijk te antwoorden. Ook kunt u ons via Sociale Media bereiken.

Morgen zijn wij gesloten en vanaf maandag weer normaal bereikbaar.

Onze excuses voor het ongemak.

Lees meer
Open Dag!

OPEN DAG BOMVOL NIEUWE CURSUSSEN!

04 juli 2022

Open Dag zaterdag 10 september
Op onze website vindt u een bomvol aanbod voor het nieuwe cursusseizoen. Wilt u zich liever eerst nog orienteren tijdens onze Open Dag? Dat kan natuurlijk ook. Op zaterdag 10 september bent u tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom op onze locatie aan de Heemraadssingel. Tijdens de Open Dag kunt u naast het bezoeken van de informatiemarkt en het volgen van een proefles, het lesmateriaal bekijken, advies vragen én kennismaken met de docenten. 

Lees meer
Mijn verhaal

WAT IS JOUW VERHAAL?

27 juni 2022

HET VERHAAL VAN ISABEL

Isabel komt uit Finland. Zij was docent Zweeds én cursist Nederlands bij de Volksuniversiteit.

Wat is jouw verhaal? Waarom volg jij een cursus bij de Volksuniversiteit? In het nieuwe seizoen hopen wij de verhalen van onze cursisten te kunnen vertellen. Wij hebben al een aantal geweldige verhalen klaar, maar blijven op zoek naar nieuwe verhalen!

Lees meer
Marike Vierstra

DOCENT MARIKE VIERSTRA PRESENTEERT ROMAN BIJ DONNER

17 juni 2022

Marike Vierstra presenteert haar roman 'Wat beweegt de brommerpiloot'. Marike wordt geïnterviewd door fotograaf Edwin Roelofs over haar roman. Zij overhandigt het eerste exemplaar aan Jerry Sjardin, redacteur van het clubblad van de Puch en Tomos Club Nederland. 

Lees meer

De roman van onze docent Marike Vierstra is via deze link te bestellen bij Donner.

Lees meer
Nieuw cursusseizoen

NIEUW CURSUSSEIZOEN NU ONLINE!

16 juni 2022

NIEUW CURSUSSEIZOEN ONLINE!

Het nieuwe cursusprogramma staat online! Op onze website vind je nu het cursusaanbod voor het nieuwe seizoen 2022-2023.

We hebben ook dit seizoen weer een divers aanbod cursussen en workshops in de categorieën Talen, Kunst & Cultuur, Mens & Maatschappij en Creativiteit. Het programma voor Nederlands als tweede taal volgt (uiterlijk eind juni).

Lees meer
Enquete

HOE BEOORDEELT U ONS?

01 juni 2022

Hoe beoordeelt u ons?

Volgt u een cursus aan de Volksuniversiteit, of heeft u onlangs een cursus bij ons gevolgd? Wij zijn benieuwd naar uw ervaring met ons.

Met het invullen van deze enquête geeft u ons inzicht in de kwaliteit van ons cursusaanbod, zodat we dit kunnen blijven ontwikkelen. Het invullen kost u ongeveer 10 minuten. U blijft anoniem. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Klik hier voor de Nederlandstalige enquête

 

How do you rate us?

Lees meer
Dutch courses

INTENSIVE DUTCH COURSE

01 juni 2022

In this very intensive Dutch course  A0-A2 (beginners) or A2-B1 (intermediate) you will learn listening, reading, writing and speaking. Dutch grammar and vocabulary are also on the program. 

Lees meer

Pagina's