Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

Open dag

12 januari 2019

Bezoek op zaterdag 12 januari onze open dag. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u kennismaken met docenten, proeflessen volgen en krijgt u informatie over de ruim 400 cursussen die vanaf januari weer van start gaan. 

Lees meer
Voorjaarsfolder

Ontdek alvast de cursussen van 2019

27 november 2018

Begin 2019 gaat er weer een breed scala aan cursussen van start. Bekijk nu alvast het aanbod in de nieuwe folder.

Lees meer
Teun de Booij

Teun de Booij nieuwe directeur Rotterdamse Volksuniversiteit

27 november 2018

Per 1 maart 2019 treedt Teun de Booij in dienst als nieuwe directeur van de Rotterdamse Volksuniversiteit. Hij volgt Theo Ruijter op, die eind maart na 13 jaar directeurschap vertrekt.

Lees meer

De eerste 10 minuten van... De grote verhalen van de westerse literatuur

22 november 2018

De grote verhalen uit de westerse literatuur. Een cursus over de romans die ons culturele geheugen vormen, gegeven door docente en literatuurwetenschapper Denise van Dalen. Kijk mee met de eerste 10 minuten van de les over The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald. 

Lees meer
Blikopwerk

Volksuniversiteit behaalt Blik op werk-keurmerk

21 november 2018

De Rotterdamse Volksuniversiteit is nu officieel gecertificeerd met het Blik op werk-keurmerk. Een onafhankelijk keurmerk dat aantoont dat een taal- of inburgeringscursus van goede kwaliteit is. 

Lees meer
Camille_Claudel

De eerste 10 minuten van... Vrouwen in de kunst

31 oktober 2018

Kunstgeschiedenisdocente Carla Hendriks begint haar lessen altijd met tips over lopende tentoonstellingen. Kijk mee met de eerste 10 minuten van een les uit de cursus Vrouwen in de kunst. De eerste video in een serie waarin u de eerste 10 minuten van verschillende cursussen kunt bekijken. Ideaal als u eerst de sfeer wilt proeven voor u zich inschrijft.

Lees meer

Volkscolleges van bekende Rotterdammers op 16 november

17 oktober 2018

Conny Janssen, Abdelkader Benali, Vincent Mentzel, maar ook Rocco Ladage, schrijfster Sanneke van Hassel en onze eigen docent Carla Hendriks geven op vrijdag 16 november een Volkscollege tijdens de viering van het pensioen van directeur Theo Ruijter.

Lees meer
LezingCharlesAznavour

Een hommage aan Charles Aznavour

03 oktober 2018

De Rotterdamse Volksuniversiteit herdenkt de maandag overleden chansonnier Charles Aznavour, de Armeense migrantenzoon die een wereldberoemde zanger werd, met een lezing op donderdag 1 november van 13.15 tot 15.15 uur.

Lees meer

Vacature Directeur Rotterdamse Volksuniversiteit

18 september 2018

De Rotterdamse Volksuniversiteit is een begrip in de stad Rotterdam. Al 100 jaar maakt dit instituut een leven lang leren mogelijk voor Rotterdammers van alle opleidingsniveaus en achtergronden. Nu de huidige directeur met pensioen gaat, zoeken wij een opvolger.

Lees meer

Nieuw seizoen Volksuniversiteit op Radio Rijnmond

10 september 2018

Schrijfdocent Heleen Schoone en directeur Theo Ruijter vertelden op 5 september op Radio Rijnmond over het nieuwe seizoen, de open dag en onze schrijfcursussen. In de uitzending nodigt Theo Ruijter iedereen uit om zijn nieuwsgierigheid te laten prikkelen. "Misschien heb je er nooit aan gedacht, maar kom je erachter dat een cursus Paleografie perfect bij je past."

Lees meer

Pagina's