Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

North Sea Round Town

North Sea Round Town bij Boekhandel Donner

17 mei 2022

De wereld van Duke Ellington / Spotlight on the Duke

Op zaterdag 25 juni geeft Ruud Bergamin een lezing en een concert over de wereld van Duke Ellington, in boekhandel Donner. In een lezing voorafgaand aan het concert gaat Ruud in op het bijzondere van Ellington’s bijdrage aan de muziek van de 20e eeuw. Met dit concert plus lezing brengen Ruud Bergamin en zijn medemusici een ode aan de grootmeester van het jazz-componeren.

De toegang is gratis. We vragen u wel om u van te voren aan te melden via: info@vu-rotterdam.nl

Lees meer
Summerschool 2022

SUMMERSCHOOL PROGRAMMA 2022

19 april 2022

BOMVOL ZOMERPROGRAMMA

Heb jij al plannen gemaakt voor deze zomer? Ga je op vakantie naar het buitenland of blijf je lekker in Nederland? Heb jij nog geen idee wat je gaat doen deze zomer, dan hebben wij een super leuk voorstel voor je, volg een cursus tijdens ons Summerschool programma in de maanden mei, juni en juli, want wij zijn tijdens de zomermaanden gewoon open!

Voor het Summerschool programma hebben we gevarieerde en korte(re) cursussen samengesteld. Sommigen lekker buiten in bijvoorbeeld onze tuin, anderen binnen in onze prachtige locatie. Op 13 juni wordt de Summerschool op feestelijke wijze geopend! Hierover later meer informatie.

Lees meer
Raamkunst

RAAMEXPOSITIE 31 MAART T/M 16 APRIL

31 maart 2022

 

KUNST VOOR EN DOOR BEWONERS | RAAMEXPOSITIE

Vanaf 31 maart t/m 16 april dient de Volksuniversiteit als expositieruimte voor de werken van diverse kunstenaars. De kunstwerken worden geexposeerd achter de ramen van locaties waar de kunstenaars zelf wonen of werken en bij diverse gastlocaties. Tevens worden er werken tentoongesteld van onze cursisten.

De expositielocaties bevinden zich aan de Heemraadssingel, Schonebergerweg, Rochussenstraat en Heemraadsplein.

Lees meer
Vrede kun je leren

VREDE KUN JE LEREN | OPBRENGST VOOR GIRO 555

30 maart 2022

VREDE KUN JE LEREN

Met de huidige oorlog in Oekraine en onze bevrijdingsdag in het vooruitzicht, biedt de Volksuniversiteit een lezing aan, waarbij de opbrengst in z'n geheel is bestemd voor Giro 555.

In vrede leven met jezelf, ondanks de tegenslagen, wrijvingen en frustraties van alledag, met een buitenwereld die in vuur en vlam staat, hoe doe je dat? Dan is het extra van belang te werken aan de eigen binnenwereld. Als geweld oplaait in het hart en geweten van de mens, is vrede namelijk ook een kwestie die van binnenuit moet worden aangepakt. 

Lees meer
Summerschool 2022

SUMMERSCHOOL 2022

23 maart 2022

Tijdens de zomermaanden hoeft u zich niet te vervelen, want in de maanden mei, juni en juli kunt u naar de Volksuniversiteit voor het Summerschool programma! Speciaal voor Summerschool hebben wij een gevarieerd en zomers cursusprogramma voor u samengesteld. Houd onze website in de gaten voor het aanbod, want er komen dagelijks cursussen bij op het Zomerprogramma.

Lees meer
Lezingen Oekraine

GIRO 555 VOOR OEKRAINE

23 maart 2022

Dankzij de mooie, belangenloze samenwerking met historicus Harrie Verheijen én al jullie aanmeldingen, hebben wij met de vier lezingen over de geschiedenis en de huidige situatie van Oekraine maar liefst € 2.164,50 opgehaald voor Giro 555.

Dit bedrag zal in zijn geheel worden overgemaakt op Giro 555. Wij danken Harrie voor zijn tijd, kennis en inzet en de deelnemers voor het kopen van een kaartje voor een van de lezingen.  

Lees meer
Meivakantie 2022

MEIVAKANTIE EN VRIJE DAGEN IN APRIL/MEI

15 maart 2022

Dit jaar heeft de Volksuniversiteit éen week meivakantie. De meivakantie is van maandag 2 t/m zondag 8 mei. Tijdens de meivakantie zijn er geen cursussen en is kantoor alleen overdag geopend (ivm feestdagen in die week ma t/m wo van 9.00 - 17.00 uur)

Overige vrije dagen dit voorjaar

Lees meer
Oekraine

LEZINGEN VOOR EN OVER OEKRAINE

02 maart 2022

Naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne geeft historicus en (kunst-)geschiedenis docent Harrie Verheijen geheel belangeloos een speciale lezing over de geschiedenis van Oekraïne en de recente trieste gebeurtenissen.

De gehele opbrengst van deze lezing wordt gedoneerd aan giro 555 Samen in actie voor Oekraine. 

Lees meer
Vacature NT2 MANAGER

VACATURE MANAGER NT2 & INBURGERING

22 februari 2022

De Volksuniversiteit en Hamrah zijn op zoek naar een inspirerende Manager Inburgering en NT2 voor 24 - 36 uur. Als manager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoer van het NT2 en inburgeringsaanbod van de Volksuniversiteit en taalschool Hamrah, waarmee de Volksuniversiteit een intensieve samenwerking heeft.

Voor meer informatie of solliciteren lees hier de volledige vacaturetekst.

Lees meer
Voorjaarsvakantie 2022

VOORJAARSVAKANTIE 2022

22 februari 2022

VOORJAARSVAKANTIE

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij gesloten van ma 28 februari t/m zo 6 maart 2022 en zijn er geen cursussen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m do van 09.00 tot 17.00 uur en op vr van 09.00 tot 13.00 uur.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie!

Lees meer

Pagina's