Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuws

Online cursus volgen bij de Rotterdamse Volksuniversiteit

27 maart 2020

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft, vanwege de noodzakelijke sluiting in het kader van het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, in de afgelopen weken met man en macht gewerkt om de online voortgang van een groot deel van de cursussen mogelijk te maken.

Zo’n 1.000 cursisten zijn vanaf 20 maart al online verder gegaan met hun cursus. Op 27 Maart en 6 april komen daar nog een flink aantal bij. Er zullen zo’n 4.000 Rotterdammers vanuit huis met hun docent en elkaar in contact zijn.

Lees meer
Coronvirus

Volksuniversiteit dicht t/m 6 april naar aanleiding van nieuwe maatregelen

15 maart 2020

De Volksuniversiteit volgt de ontwikkelingen op de voet en volgt de adviezen van RIVM en de daarmee verwante maatregelen van de Rijksoverheid. Op zondag 15 maart zijn er door de Rijksoverheid nieuwe aanvullende maatregelen aangekondigd. Deze zijn hier te vinden.

Het betreurt ons ten zeerste u te moeten melden dat de Volksuniversiteit niet langer de lessen voortzet, we sluiten daarom onze deuren tot en met 6 april 2020.

The Volksuniversiteit is closely monitoring the developments and is following the advice of RIVM, and the related measures of National Government. On Sunday, March 15 new additional measures were announced by the Government, which can be found here. We deeply regret to inform you that the we can no longer continue the classes, therefore; we have to close our doors until April 7, 2020.

Lees meer

Het coronavirus en veelgestelde vragen | Corona and FAQ

13 maart 2020

We krijgen veel vragen met betrekking tot het coronavirus. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen (deze vragen worden continu bijgewerkt):

1.  Waarom blijft de Volksuniversiteit open? (terwijl ‘gewone universiteiten’ sluiten)

De Volksuniversiteit blijft wél open omdat het gebruik van én het verblijf in ons gebouw anders is dan bij een Universiteit of Hogeschool. Bij universiteiten en hogescholen zijn duizenden studenten en hun docenten meerdere dagen per week langere tijd aanwezig. Cursisten en docenten van de Volksuniversiteit zijn maar enkele uren per week aanwezig op de Volksuniversiteit.

Corona and frequently Asked Questions

Lees meer

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland

12 maart 2020


Er zijn vandaag nieuwe maatregelen bekendgemaakt door het RIVM en de Rijksoverheid. Deze maatregelen volgen we. Dit betekent dat onze cursussen doorgaan. Wel vragen we u dringend om bij verkoudheid of andere verschijnselen thuis te blijven. Ook ouderen of mensen met een verminderde weerstand wordt dringend geadviseerd thuis te blijven. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

In response to the new measures announced at the press conference on March 12, we would like to inform you that the Volksuniversiteit is open and that courses are continuing. However we urgently request you to stay home if you suffer from a cold or any other symptoms. We request the elderly and people with a reduced resistance or belonging to the risk group to stay at home as well. We will continue to keep you informed.

 

Lees meer
Informatievoorziening coronavirus

Voorzorgsmaatregelen coronavirus | Precautionary Measurements Coronavirus

03 maart 2020

De berichtgeving rondom de uitbraak van het coronavirus en de eerste vastgestelde besmettingen in Nederland zullen u vast niet ontgaan zijn. Reden temeer om u te middels dit schrijven te informeren over hoe de Rotterdamse Volksuniversiteit omgaat met de situatie. De Rotterdamse Volksuniversiteit volgt de richtlijnen van het RIVM en ArboNed. Deze zijn te vinden via de volgende links: RIVM en/of ArboNed.  For English: https://www.rivm.nl/en

Lees meer
Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

24 februari 2020

I.v.m. de Voorjaarsvakantie zijn wij gesloten vanaf maandag 24 februari t/m zondag 1 maart. Wij zien u graag weer op maandag 2 maart!

Lees meer
Vacature NT2 docent

Vacature NT2 docent

20 februari 2020

De Rotterdamse Volksuniversiteit zoekt een gecertificeerd freelance docent Nederlands als tweede taal (NT2)

Voor de groeiende vraag naar Incompany trainingen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en representatieve NT2-docent. Als NT2-docent zul je bij bedrijven en instellingen (ter plaatse) cursussen Nederlands verzorgen voor kleine groepen.

Lees meer

Wij zoeken een gastheer of -vrouw voor de dinsagavond!

19 februari 2020

Voor de dinsdagavond zijn wij op zoek naar een gastheer/gastvrouw. In ruil voor een gratis cursus zorg je 1 avond per week dat iedereen zich thuisvoelt bij de Volksuniversiteit en ondersteun je onze docenten met lichte werkzaamheden. Als gastheer/gastvrouw ben je van nature gastvrij en vind je het leuk om onze docenten te ondersteunen. Je hebt affiniteit met het cursusaanbod en de diversiteit van de Volksuniversiteit. Je woont in Rotterdam, spreekt Nederlands en bent op dinsdagavond van 18.00 - 22.15 uur beschikbaar.

Lees meer
Bernini

Vier keer Barok op de Volksuniversiteit

11 februari 2020

In deze korte cursus behandelt historicus Harrie Verheijen het ontstaan van de Barok en de rol die Caravaggio en Bernini in de Barok spelen. Dat maakt deze cursus niet alleen een goede voorbereiding op de tentoonstelling maar, met de aanvullende lezingen van docent muziekgeschiedenis en voormalig docent Kerkmuziek aan Codarts Hans van Gelder, over de Johannes en Matthaüs Passion een compleet kwartet in onze Baroksessies.

Lees meer
Desiree Staverman

Speciaal gastcollege door Dr. Désirée Staverman op 12 februari als onderdeel van de cursus Nederlandse Componisten

04 februari 2020

Dr. Désirée Staverman, voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (www.kvnm.nl) zal op 12 februari een speciaal gastcollege bij de volksuniversiteit verzorgen. In het kader van de nieuwe cursus over de Nederlandse componisten vertelt zij over het werk en de toekomstplannen van deze oudste musicologische vereniging die meehelpt om de Nederlandse muziekgeschiedenis springlevend te houden. Meld u aan om dit gastcollege bij te wonen!

Lees meer

Pagina's