Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN
Op deze pagina vindt u een antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via: 010 - 476 1200, vul het contactformulier in of stuur een mail naar: info@vu-rotterdam.nl.
 
NIEUWE WEBSITE EN INSCHRIJVEN 
Ook via onze nieuwe website kunt u zich eenvoudig inschrijven op een cursus, lezing of workshop. Nieuw op deze website is de mogelijkheid om een account aan te maken. Als u een account aanmaakt kunt u hierin aangeven of u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, uw betaalmethode selecteren en al uw gegevens opslaan. Logt u de volgende keer in met uw e-mailadres en wachtwoord, dan hoeft u deze gegevens niet opnieuw in te vullen. Niet alleen uw adresgegevens blijven bewaard, maar ook uw betaalgegevens en uw eerdere inschrijvingen.
 
KORTINGEN 
Bent u 67 jaar of ouder? Dan kunt u gebruik maken van de leeftijdskorting van 10%. Vul uw geboortedatum en jaar in en de korting wordt automatisch verrekend.

Heeft u een Rotterdampas? Dan krijgt u eenmalig (per jaar) € 25 korting bij een cursus van € 100 of meer. Vul uw pasnummer in bij uw gegevens en de korting wordt automatisch van het totaalbedrag afgehaald. De korting kan echter maar éénmalig worden gebruikt in de periode van 1 maart 2023 tot 29 februari 2024.

Heeft u recht op beide kortingen? Onze systeem rekent uit welke korting u het meeste voordeel oplevert, helaas zijn beide kortingen niet samen te gebruiken bij inschrijving op een cursus.

Volumekorting. Schrijft u zich in voor meerdere cursussen dan ontvangt u ook nog eens automatisch 15% korting op het totaalbedrag met een maximum van € 60. De volumekorting geldt voor cursussen vanaf € 100. Mocht één of meerdere cursussen waarvoor u in één keer is ingeschreven niet door gaan wegens gebrek aan belangstelling, dan wordt de volumekorting naar rato verminderd of vervalt deze.
 
BETALING 
Indien u een account heeft aangemaakt blijft de door u geselecteerde betaalmethode (via Ideal of automatische incasso) bewaard. Bij bepaalde cursussen is betaling in termijnen mogelijk. De termijnbedragen en incassodata staan duidelijk vermeld. Heeft u een account aangemaakt? Dan kunt u uw betalingsgegevens altijd aanpassen. Als u een factuur wil van uw betaling mail dan naar: info@vu-rotterdam.nl.
 
NA UW INSCHRIJVING

  • Ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Plaatsing voor een cursus is op volgorde van inschrijving. 
  • Bij onvoldoende deelname kan een cursus worden geannuleerd. U krijgt uw geld binnen 7 werkdagen retour. 
  • Minimaal 5 dagen voordat uw cursus start ontvangt u per e-mail bericht of uw cursus doorgaat. 
  • Wanneer een cursus vol is wordt u op een wachtlijst geplaatst. Bij voldoende belangstelling onderzoeken we de mogelijkheden om een extra cursus te organiseren. Indien deze cursus wordt geprogrammeerd krijgt u van ons bericht. 

 
ALGEMENE VOORWAARDEN 
Door uw inschrijving verklaart u akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden
 
LESMATERIAAL 
Heeft u gekeken of u boeken nodig heeft voor uw cursus? Dit staat vermeld op de website bij uw cursusinformatie. Hier vindt u ook de link voor bestellen van het lesmateriaal. Als u lesmateriaal bestelt bij Intertaal ontvangt u mogelijk een Volksuniversiteitkorting! Deze korting is al verrekend op de website van Intertaal.
Wij raden u aan boeken pas aan te schaffen als vaststaat dat de cursus doorgaat (uiterlijk een week voor de eerste les).

Bij sommige cursussen zijn er extra materiaalkosten die afzonderlijk in rekening gebracht worden. Deze kunnen rechtstreeks aan de docent worden betaald.
 
HOE KAN IK MIJN TAALNIVEAU BEPALEN? 
Twijfelt u welk niveau geschikt is voor u? Bij enkele talen vindt u linkjes naar testen om uw taalniveau te bepalen. U bent natuurlijk van harte welkom om de lesstof te bekijken en een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze medewerkers brengen u dan in contact met de docent. Uiteraard zijn de Open Dagen het moment om de docent zelf even aan te spreken en hiernaar te informeren. Bekijk voorafgaand aan de open dag of de docent van de betreffende cursus aanwezig is.
 
HEEFT U EEN VRAAG VOOR EN WILT U CONTACT MET EEN DOCENT? 
Heeft u bepaalde vragen over uw cursus of niveau? Neem contact met ons op, als wij er niet uitkomen dan zorgen we ervoor dat uw vraag bij de juiste docent terechtkomt en/of brengen wij u in contact.    

WANNEER IS DE OPEN DAG? 
Tweemaal per jaar, voor de start van het seizoen, organiseren wij een Open Dag. Dit is over het algemeen in september (voor de start van het nieuwe cursusseizoen) en in februari (voor de start van het voorjaarsseizoen). Tijdens de Open Dag is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven in onze prachtige locatie aan de Heemraadssingel, kennis te maken met de docenten en stafmedewerkers, het lesmateriaal door te kijken, uw taalniveau te toetsen of meer informatie over een cursus in te winnen. Houd onze sociale media, website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over de Open Dag.
 
CURSUS NIET OP HET JUISTE NIVEAU
Bent u gestart met uw taalcursus en is het niveau van de de cursus niet goed? Neem onmiddellijk contact op met de docent, wij proberen u over te zetten naar een cursus met een beter passend niveau.

DLP (Digitaal Leer Platform)
Veel van onze docenten maken gebruik van DLP (Digitaal Leer Platform). Hier vindt u je de lessen, huiswerk en meer informatie over de cursus waar u zich voor heeft ingeschreven. U ontvangt vanuit het digitale leerplatform een e-mail met een link die u kunt aanklikken om een wachtwoord aan te maken voor het digitale leerplatform. Let ook op of het niet in uw SPAM box komt. De link is beperkt geldig!
 
Indien u geen link ontvangt, kunt u rechtstreeks naar de site gaan: https://dlp.mijnvolksuniversiteit.nl/site/login, ‘wachtwoord vergeten’ aanklikken. Zo ontvangt u opnieuw een e-mail met een link om in te kunnen loggen.
 
WAT TE DOEN BIJ AFWEZIGHEID
Als u niet aanwezig kunt zijn bij een les dan kunt u ons bellen op 010 – 476 1200 of u stuurt u een mail naar info@vu-rotterdam.nl
 
KAN IK MIJN CURSUS ANNULEREN? 
Annulering van een inschrijving voor een cursus of een workshop dient altijd schriftelijk te geschieden. Mondelinge annuleringen gelden niet. Bij annulering gelden er een aantal regels:

  • Meer dan een maand voor aanvang van de cursus of lezing. Volledige restitutie is mogelijk. Uw betalingsverplichting komt volledig te vervallen. Heeft u uw cursus al betaald? Het bedrag wordt dan volledig gerestitueerd. 
  • Minder dan een maand voor aanvang van de cursus of lezing. Gedeeltelijke restitutie is mogelijk. De Volksuniversiteit brengt administratiekosten in rekening. Deze bedragen 25% van de cursusprijs met een maximum van € 70,--. Uw betalingsverplichting komt met aftrek van deze administratiekosten te vervallen. Heeft u uw al cursus al betaald ? Het bedrag wordt dan met aftrek van administratiekosten gerestitueerd.
  • Minder dan een week voor aanvang van de cursus of lezing. Restitutie is niet meer mogelijk. De Volksuniversiteit heeft in dit stadium al meer kosten gemaakt om de cursus te organiseren, denk aan honoraria van ingehuurde docenten of de huur van lesruimtes.

Meer over het annuleren van een cursus en de restitutie van het cursusgeld vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

DE CURSUS VAN MIJN KEUZE IS AL BEGONNEN, KAN IK NOG INSCHRIJVEN? 
Voor taalcursussen van 16 weken geldt dat u circa twee lessen mag missen en vanaf de derde les nog mee kunt doen. Bij de meeste andere cursussen geldt dat u zich niet meer kunt inschrijven nadat de cursus is begonnen, maar neem voor de zekerheid altijd even contact met ons op: 010 – 476 1200 of mail naar info@vu-rotterdam.nl  Er wordt geen reductie op de cursusprijs gegeven vanwege gemiste lessen.  

EEN CURSUS CADEAU GEVEN
Wilt u een cursus, workshop of lezing cadeau geven? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op: 010 476 1200 of stuur een mail naar: info@vu-rotterdam.nl

IK WIL ZELF GRAAG EEN CURSUS GEVEN
Heeft u zelf een idee voor een cursus, workshop of lezing en zou u die bij de Volksuniversiteit of op uw eigen locatie willen geven? Neem dan contact met ons op via info@vu-rotterdam.nl. Er zijn meerder mogelijkheden die wij graag met u bespreken.

CORONAREGELS
We hopen er natuurlijk niet opnieuw mee te maken te krijgen, maar in geval van overmacht houden wij verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden. 

KLACHTEN 
Heeft u een klacht? Dan verwijzen wij u naar onze klachtenregeling. 

En staat uw vraag er hier niet bij, gebruik dan het onderstaande formulier.

Neem contact met ons op