Lekker kokkerellen en heel veel proeven bij de Volksuniversiteit

dinsdag, 12 februari, 2019
Een heerlijk bulgur salade uit de Turkse keuken.

Koreaans en Surinaams koken zijn al begonnen en de cursus over de Portugese keuken start deze week. Er wordt ook dit cursusjaar weer echt van alles gekookt bij Volksuniversiteit Rotterdam. Dat wordt lekker kokkerellen en natuurlijk heel veel proeven!

Wie snel is kan nog net meedoen met de cursus over de Portugese keuken die op woensdag 13 februari van start gaat. Maak kennis met de moderne Portugese keuken die lichte, maar toch intense smaken kent.

Turkse spinazie

Maar in maart komt er nog veel meer voor wie alles wil weten op culinair gebied. Zo start bijvoorbeeld de cursus over de Turkse keuken, een wereldkeuken met een eeuwenoude traditie. Het middelpunt van de maaltijd is groente zoals tomaat, aubergine, Turkse spinazie, druivenblad en paprika. Er worden veel verse kruiden gebruikt zoals munt, peterselie en dille. Aanvang: 14 maart.

Of leer alles over wat er komt kijken bij het bereiden van een volledig Arabische maaltijd met alles er op en eraan. Dat kan tijdens de lessen van de cursus Het Arabische viergangenmenu die op 16 maart van start gaat.

Insecten proeven

En wie echt eens iets heel anders wil leren en proeven kan zich nog inschrijven voor cursus Insecten koken en proeven die op 20 maart begint. Tijdens deze cursus gaan deelnemers in groepjes aan de slag met het maken van spannende gerechten, zoals gekarameliseerde sprinkhanen, met een verrassende bite. En misschien nog wel spannender: zelf proeven!

Bekijk alle kookcursussen op de website: https://www.volksuniversiteitrotterdam.nl/vaardigheden/koken-natuur-en-bewustzijn