E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Basiscursus Bijenhouden

Geslaagd

Afgelopen zaterdag was de diploma uitreiking voor de geslaagden van de basiscursus Bijenhouden. Deze cursus wordt al enkele jaren in samenwerking met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging gegeven bij de Volksuniversiteit.

Voor bijen is Rotterdam een heerlijke stad en dus ook voor imkers. De bij mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Vandaar de cursus Stadsimkereren, een samenwerking van de Rotterdamse Volksuniversiteit en de NBV.

De cursus start in februari en bestaat uit zes theorielessen waarin de deelnemers een gedegen kennis opdoen over wat er zich allemaal afspeelt in de bijenkast en hoe het seizoen verloopt. Tijdens de praktijklessen, van april tot september, leren de cursisten hoe alle voorkomende handelingen worden uitgevoerd die bij het verzorgen van de bijen en het oogsten en verwerken van honing komen kijken.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende aanwezigheid tijdens de lessen en een voldoende voor het examen, ontvangt de cursist het landelijk erkende diploma bijenhouden.

Klik hier meer informatie