Koerdisch

Bij de Rotterdamse Volksuniversiteit kunt u terecht voor een taalcursus Koerdisch. Het Koerdisch behoort tot de Indo-Europese taalfamilie en is een van de oudste talen van het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 40 miljoen mensen die deze taal spreken.

De taalcursus Koerdisch gaat uit van het Latijnse schrift (Kurmanci). De lessen zijn opgebouwd uit grammatica, conversatie, lezen, schrijven, dictee, en het maken van toetsen.

U moet rekening houden met ongeveer 2 uur huiswerk per week. Dat bestaat uit het maken van oefeningen, lezen van teksten en leren van woorden en vervoegingen van werkwoorden.

De cursus Koerdisch heeft 16 klassikale lessen van 1,5 uur. De gemiddelde lesgroep heeft 12 tot 14 cursisten.

Lesmateriaal
Lesmateriaal wordt op de eerste les bekend gemaakt.

Niveau en instromen
De cursussen Koerdisch worden gegeven in het Nederlands, in de hogere jaren is de voertaal Koerdisch. Als u het Koerdisch al enigermate beheerst, kunt u starten op een hoger niveau. Twijfelt u welk niveau geschikt is? Stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.

Koerdisch beginners 1

Cursusnummer:
178
Koerdisch beginners 1

De cursus Koerdisch beginnerrs 1 heeft 16 lessen van 1,5 uur. De cursus gaat uit van het Latijnse schrift (kurmanci). De lessen zijn opgebouwd uit grammatica, conversatie, lezen, schrijven, dictee en het maken van toetsen. U moet rekening houden met ongeveer 2 uur huiswerk per week. 

Lees meer