Nederlands

Nederlands

Wilt u uw onzekerheden op het gebied van bijvoorbeeld (werkwoord)spelling en grammatica wegnemen? De Rotterdamse Volksuniversiteit biedt cursussen Nederlands die hiervoor zeer geschikt zijn.

De (online) cursussen Nederlands zijn bedoeld om uw onzekerheden op het gebied van schriftelijk Nederlands weg te nemen. Leer bijvoorbeeld de belangrijkste werkwoorden correct spellen of verbeter uw geschreven Nederlands voor werk- of studiedoeleinden.

U krijgt uitleg over grammatica, spelling en stijl, en oefent bij sommige cursussen wekelijks met praktijkopdrachten. De docent geeft oefeningen mee die passen bij je niveau. Het startniveau is MBO 3/4. De hoeveelheid huiswerk is bij elke cursus anders.  

Nederlands als tweede taal? 
Wilt u het Nederlands als tweede taal leren? Dan verwijzen wij u naar de categorie NT2/Dutch as a 2nd language.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.

Bijscholing

De Volksuniversiteit Rotterdam heeft opfriscursussen Nederlands die vooral bedoeld zijn om onzekerheden over spelling en stijl weg te nemen. Het startniveau van de cursus is mbo-2. 

Schrijfvaardigheid

De Volksuniversiteit Rotterdam biedt Nederlandse Schrijfvaardigheid cursussen voor degenen die voor hun werk of studie het geschreven Nederlands willen verbeteren.